Blind: 'Niet te veel ophef over de eerste treffer maken'

Daley Bind beleefde met zijn debuut voor Oranje en zijn eerste Eredivisie-treffer met Ajax een opmerkelijke week, ook al was het resultaat twee keer een teleurstelling.

In zijn 75ste duel in de Eredivisie is Blind zondag voor het eerst als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier gekomen. Op aangeven van Isaac Cuenca tekende hij tegen Roda JC Kerkrade tien minuten na rust voor de gelijkmaker.

'Ik ben blij dat ik nu eindelijk een keer heb gescoord, maar we moeten er natuurlijk ook niet al te veel ophef over maken', zei Blind op de website van Sport Promotion. 'Ik had liever gehad dat vandaag twee andere spelers van Ajax gescoord hadden en dat we dus met 2-1 hadden gewonnen. Dan had ik mijn doelpuntje wel willen bewaren tot volgende week.'

Want zondag was zijn doelpunt niet genoeg voor zege op Roda JC Kerkrade (1-1), zoals Blind ook zijn debuut voor het Nederlands elftal niet in een overwinning zag eindigen. Italië kwam in de slotfase van de vriendschappelijke interland alsnog langszij (ook 1-1).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.