Blind: 'Ik wil wel aanvoerder van Ajax zijn'

Reacties

Daley Blind ziet het wel zitten om in de voetsporen van zijn vader Danny te treden als captain van Ajax. De Ajacied heeft de aanvoerdersband in gedachten na het vertrek van Matthijs de Ligt.

Blind: 'Ik wil wel aanvoerder van Ajax zijn'

Hoewel Erik ten Hag vorige week na het oefenduel met Istanbul Basaksehir (2-1 winst) al hintte op wie de nieuwe aanvoerder van Ajax zou worden, heeft de trainer keuzemogelijkheden. Het ligt voor de hand dat na het vertrek van De Ligt de band om de arm van Dusan Tadic gaat, die vorig seizoen al tweede captain was. Met Daley Blind schakelt Ten Hag tijdens wedstrijden veelvuldig als het op tactische zaken aankomt. De 29-jarige centrale verdediger ziet de rol van captain ook wel zitten.

'Ja, ik denk dat ik wel aanvoerder van Ajax wil zijn', zegt Blind in de VI van deze week. 'In het veld ben ik een van de leiders, maar daarbuiten ben ik rustig. Ik ben wel aanwezig in de groep, maar niet te nadrukkelijk. Ik ben geen type dat zich continu uitspreekt over bepaalde dingen. Maar dat hoeft ook niet. Er zijn verschillende typen aanvoerders', spreekt hij uit ervaring.

Blind: 'Binnen de lijnen heb ik denk ik laten zien dat ik een belangrijke speler ben. Ik ben nog niet gevraagd door de trainer, maar het is wel iets wat ik ambieer. In een eerder stadium van mijn carrière was het misschien nog te vroeg geweest, maar dit is denk ik wel een goed moment. Ik ben 29 jaar, ik kom uit de opleiding van Ajax en ik ben international. Voor mezelf heb ik wel naar dit moment toegewerkt. Het is niet dat ik de band per se wil, maar het is wel iets om over na te denken.'

Blind opent het seizoen zaterdag met Ajax bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Het duel met PSV begint om 18.00 uur.

VI's Simon Zwartkruis bespreekt de aanvoerderskwestie.
We spraken met Daley Blind na de verloren oefenwedstrijd tegen Panathinaikos: 'Bizar dat Ajax twee voorrondes moet spelen'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.