Blind en Zlatan bezorgen Manchester United heerlijke kerst

Daley Blind en Zlatan Ibrahimovic hebben Manchester United drie punten bezorgd. De Nederlandse linksachter maakte op Boxing Day vlak voor rust het eerste doelpunt in het duel met Sunderland: 3-1. Blind scoorde voor het eerst sinds ruim een jaar weer in de Premier League. Met een goal en twee assists blonk Ibrahimovic ook uit.

Blind en Manchester United hadden het voor rust vrij lastig met het stugge Sunderland, waar David Moyes (ex-Manchester United) de touwtjes in handen heeft. De bezoekers kwamen er regelmatig gevaarlijk uit. Door zo'n tegenstoot liep Blind in de negentiende minuut tegen een gele kaart aan. De linksachter trok opponent Victor Anichebe net buiten het strafschopgebied naar de grond. Patrick van Aanholt nam de gegeven vrije trap en zag zijn prima poging worden gekeerd door Manchester United-doelman David de Gea.

De teams leken met 0-0 de kleedkamers op te zoeken, maar Blind stak daar een stokje voor. Zlatan Ibrahimovic speelde de 42-voudig international van Oranje aan in het strafschopgebied van Sunderland, waarna Blind met een droge schuiver raak schoot in de verre hoek: 1-0. Voor de 26-jarige Blind was het zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Sowieso was het lang geleden dat hij scoorde in competitieverband. Op 12 september 2015 was hij voor het laatst het middelpunt van de feestvreugde, na zijn treffer in het met 3-1 gewonnen competitieduel met Liverpool.

Al vallend hakt invaller Henrikh Mkhitaryan de bal tegen de touwen.

Na rust gingen The Red Devils, waar Memphis Depay niet bij de selectie zat, op zoek naar de 2-0. Ibrahimovic kreeg al snel een aantal goede kansen, maar de Zweed faalde opzichtig. Onder aanvoering van Paul Pogba zette de thuisploeg de bezoekers met de rug tegen de muur, maar lang bleven meer treffers uit. Negen minuten voor tijd mocht Ibrahimovic toch juichen. Pogba bediende de spits, die zijn twaalfde treffer in de Premier League maakte. In zijn laatste zeven optredens in de competitie, scoorde de 35-jarige Zweed acht keer.

Hoogtepunt
Echt smullen werd het vijf minuten voor tijd. Op aangeven van Ibrahimovic zorgde invaller Henrikh Mkhitaryan voor hét hoogtepunt van de wedstrijd. Al vallend hakte hij de bal schitterend tegen de touwen, een wonderschoon doelpunt. Hij maakte die treffer overigens wel in buitenspelpositie. Een knappe dropkick van Fabio Borini zorgde ervoor dat Moyes toch nog even kon lachen: 3-1.

Manchester United bleef in de Premier League voor de negende keer op rij ongeslagen, de laatste vier duels werden gewonnen. De laatste nederlaag in de competitie dateert van 23 oktober, toen Chelsea met 4-0 te sterk was. De ploeg van manager José Mourinho staat stevig op de zesde plaats, met 33 punten uit achttien duels. Sunderland is achttiende met veertien punten uit achttien duels.

Op oudjaarsdag komt Manchester United weer in actie. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen Middlesbrough (aftrap 16.00 uur). Sunderland gaat dan op bezoek bij Burnley.