Blije KNVB wil in toekomst wel andere aanpak

Reacties

De KNVB heeft met genoegen de beslissing van het kabinet verwelkomd om de stadions weer helemaal open te gooien. De bond zet wel vraagtekens bij het gevoerde overheidsbeleid en ziet het als een les voor de toekomst.

Blije KNVB wil in toekomst wel andere aanpak

In het statement van de KNVB, die daarbij ook spreekt namens de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie, wordt met blijdschap gesproken over de aangekondigde versoepelingen. 'Het is heel mooi nieuws voor alle spelers, clubs, supporters en voetballiefhebbers. De spelers en de clubs hebben heel lang hun publiek moeten missen. We gaan zo snel mogelijk weer genieten van de sfeer van de volle stadions.'

De KNVB kijkt ook verder in de toekomst, waarbij vraagtekens worden gezet bij het door het kabinet gekozen pad. 'Niemand kan met zekerheid zeggen hoe het coronavirus zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Maar dat we het bij eventuele oplopende besmettingscijfers anders moeten aanpakken dan afgelopen winter, zou hoe dan ook de insteek moeten zijn', is te lezen in de reactie.

De KNVB is in gesprek met het kabinet over de juiste koers. 'Niet met één klap alle deuren dicht (laten) gooien, maar met een langetermijnvisie kijken naar hoe alles wél verantwoord open kan blijven. Daar blijven we de komende periode met het kabinet over in gesprek. Want na twee jaar corona in Nederland tonen zowel de onderzoeken als de geregistreerde cijfers uitvoerig aan dat dit veilig in de voetbalstadions kan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.