Turkije heeft zondagavond zijn laatste kans op promotie in de Nations League gepakt. Ook Finland en Wales deden goede zaken.

Turkije
3 - 2
Rusland
Rusland

Rusland was bij een overwinning zo goed als zeker geweest van groepswinst in Poule 3 van Divisie B. De bezoekers begonnen dan ook goed. Denis Cheryshev opende in de elfde minuut de score na geklungel in de defensie van de Turken. Halverwege de eerste helft kwam Rusland echter met een man minder te staan. Andrey Semenov kreeg rood voor het naar de grond trekken van een doorgebroken speler.

Met elf tegen tien sloeg Turkije vervolgens razendsnel toe. Via goals van Kenan Karaman en Cengiz Ünder stond het acht minuten later alweer 2-1. Kort daarna breidde Cenk Tosun de marge uit vanaf de strafschopstip. De aansluitingstreffer van Daler Kuzyaev kwam te laat voor de Russen. Turkije, waar Feyenoorder Orkun Kökcü deze week afhaakte met een blessure, mag door die overwinning blijven hopen op groepswinst.

Finland

Finland heeft zondag zijn vierde Nations League-overwinning geboekt. Op bezoek bij Bulgarije zorgde - wie anders dan - Teemu Pukki al in de zevende minuut voor de openingstreffer. Het was alweer zijn 27ste interlanddoelpunt voor Finland. Op slag van rust verdubbelde Robin Lod de voorsprong van de gasten.

Bulgarije kreeg echter ook genoeg kansen. Galin Ivanov miste na rust nog een strafschop, maar Dimitar Iliev sloeg wél toe van elf meter. Daar bleef het bij voor de Bulgaren, die daardoor de hekkensluiter blijven in Groep 4.

Wales
Wales
1 - 0
Ierland
Ierland

Voor de winst in Groep 4 moet Finland afrekenen met Wales. Die ploeg wist zondag namelijk te winnen van Ierland. Beide ploegen hielden elkaar in Cardiff lang in evenwicht, maar in minuut 66 was het raak voor de gastheren. Aanvoerder Gareth Bale, die met een grote glimlach rondloopt, kopte de bal bij de tweede paal terug en David Brooks werkte van dichtbij binnen: 1-0.

Dat was genoeg voor de zege voor Wales, dat zo op dertien punten komt, één meer dan Finland. Komende woensdag staan de landen in Cardiff tegenover elkaar.