Blessures geven Luque en Ogararu kans bij Ajax

Albert Luque en George Ogararu gaan met Ajax mee naar Engeland waar de club de komende week een trainingskamp heeft. Het tweetal mag uitkijken naar een nieuwe club, maar coach Martin Jol neemt de spelers mee omdat er enkele geblesseerden in Amsterdam achterblijven.

Blessures geven Luque en Ogararu kans bij Ajax

Het afgelopen seizoen kwam Luque op huurbasis uit voor Málaga. De Spaanse middenmoter wil de 31-jarige Spanjaard overnemen, maar moet Ajax dan wel betalen omdat hij een contract heeft dat nog een jaar doorloopt. Ook Espanyol heeft interesse in de zeventienvoudig international.

Het contract van de 29-jarige rechtsback Ogararu loopt ook nog een jaar door in Amsterdam. De Roemeen speelde afgelopen seizoen op leenbasis voor Steaua Boekarest. Bij terugkomst in de Arena bleek er geen plaats in de hoofdmacht en trainde de elfvoudig international met de beloften van Ajax.

Jol heeft besloten het tweetal mee te nemen om ze de kans te geven zich te bewijzen en omdat hij enkele spelers niet mee kan nemen. Oleguer heeft een lichte blessure aan zijn rechterbovenbeen en Eyong Enoh blijft in Amsterdam om een niet al te zware kwetsuur aan zijn linkerlies te laten behandelen. Gabri lijkt wat langer uit de roulatie te zijn vanwege een blessure aan zijn linkerachillespees.

Darko Bodul, die tot dusver in elk oefenduel doel trof, gaat met de beloften van Ajax mee naar een trainingskamp in Zeeland. Aankoop Thimothée Atouba arriveert eind deze week in Amsterdam. Dan is de benodigde werkvergunning binnen en zijn alle zaken met zijn vorige club Hamburger SV afgerond. De linksback sluit na de trip naar Engeland aan bij de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen