Blessures Darmian en Smalling vergroten zorgen Van Gaal

Reacties

Naast de uitschakeling in de groepsfase van de Champions League kreeg Manchester United-manager Louis van Gaal met fysieke problemen bij Chris Smalling en Matteo Darmian (foto) nog twee dompers te verwerken. Het tweetal viel uit in het duel met VfL Wolfsburg (3-2 verlies).

Blessures Darmian en Smalling vergroten zorgen Van Gaal

Door de nieuwe blessuregevallen komt Van Gaal nog krapper in zijn verdedigers te zitten. De manager kon vanwege kwetsuren al niet beschikken over defensieve krachten Marcos Rojo, Luke Shaw en Phil Jones, terwijl ook Antonio Valencia, Ander Herrera, Morgan Schneiderlin en Wayne Rooney in de lappenmand verkeren.

Darmian moet waarschijnlijk ook een flinke tijd in de ziekenboeg spenderen. Van Gaal bevestigde na de nederlaag tegen VfL Wolfsburg dat de Italiaan een hamstringblessure had opgelopen. Smalling kampte met liesproblemen. 'Hij kon niet meer springen bij standaardsituaties en dat was ook de oorzaak van onze derde tegentreffer. Hij moest Naldo doorgeven en dat is lastig qua communicatie', zei hij op de clubsite.

Van Gaal verklaarde er niet vanuit te gaan dat hij zaterdag op bezoek bij AFC Bournemouth over het defensieve duo kan beschikken, zoals hij ook Marcos Rojo voorlopig nog moet missen. De Argentijnse vaste waarde liep op een training een nieuwe schouderblessure op die hem naar verwachting tot in 2016 aan de kant houdt. De international werd woensdag succesvol geopereerd aan zijn kwetsuur.

Minst gepasseerd
United beschikt in de Premier League over de minst gepasseerde verdediging (tien tegengoals), maar in de Champions League bleek de achterhoede onder meer op bezoek bij PSV (2-1) kwetsbaar. United incasseerde zes van de zeven tegengoals in de groepsfase op vreemde bodem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.