Blessureproblemen leiden tot debuut jonge Ajax-verdediger

Reacties

Liam van Gelderen heeft zaterdagmiddag zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Ajax. De back, sinds 2015 actief in de jeugdopleiding van Ajax, kwam aan de beurt door de vele blessures in de achterste linie van de Amsterdammers. Zaterdag ging het in Nijmegen weer mis.

Blessureproblemen leiden tot debuut jonge Ajax-verdediger
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 1
Ajax
Ajax

Vertrekkend trainer Erik ten Hag kan achterin geen beroep doen op Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui, Devyne Rensch en de al langer geblesseerde Sean Klaiber. Het was de reden dat Ten Hag eerder in het seizoen al Van Gelderen en andere jongelingen als Enric Llansana, Youri Regeer en Anass Salah-Eddine bij de wedstrijdselecties haalde.

Tot overmaat van ramp viel Perr Schuurs vlak voor rust geblesseerd uit tegen NEC. Het leidde tot het debuut van Van Gelderen, die bij Jong Ajax al 57 wedstrijden speelde op het tweede niveau. Van Gelderen maakte zeven jaar geleden de overstap van de AZ-jeugd naar Amsterdam en maakte in februari zijn eerste opwachting in de selectie van Ajax 1.

Ajax speelde een moeizame eerste helft tegen NEC, de grootste kans op de openingstreffer werd vanaf elf meter gemist door Dusan Tadic. De aanvoerder mocht in de 34ste minuut achter de bal gaan staan na een overtreding op Jurriën Timber, maar de slappe inzet van Tadic werd gekeerd door keeper Mattijs Branderhorst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.