Blessureleed blijft Neymar achtervolgen: aanvaller bijna 1.000 dagen 'out'

Reacties

Het lukt Neymar maar niet om het blessurespook van zich af te schudden. De Braziliaanse aanvaller scheurde dinsdagnacht tegen Uruguay zijn voorste kruisband en moet maandenlang toekijken. Opnieuw, want Neymar miste in zijn carrière bijna tweehonderd wedstrijden.

Blessureleed blijft Neymar achtervolgen: aanvaller bijna 1.000 dagen 'out'
Uruguay
Uruguay
2 - 0
Brazilië
Brazilië

Neymar liep de knieblessure dinsdagnacht op tijdens het WK-kwalificatieduel met Uruguay. Al-Hilal bevestigde een dag later dat het ging om een gescheurde kruisband. Gevreesd wordt dat zijn seizoen voorbij is. In totaal zat Neymar tijdens zijn loopbaan bijna 1.000 dagen in de lappenmand — 948 dagen om precies te zijn. In die periode miste hij bijna tweehonderd wedstrijden.

En dat gaan er nog meer worden. In het shirt van Paris Saint-Germain miste Neymar zijn meeste wedstrijden. In zijn zes seizoenen in de Franse hoofdstad waren dat er in totaal 137. Ter vergelijking: tijdens zijn vierjarige dienstverband bij Barcelona miste de Braziliaan 'slechts' 34 duels. Sinds zijn overstap naar zijn huidige werkgever Al-Hilal moest hij ook alweer zeven duels aan zich voorbij laten gaan. 

Bijna drie jaar
Zijn lijst met gemiste wedstrijden zal de komende maanden alleen maar toenemen. Een voetballer op dit niveau kan in principe tussen de zestig en zeventig wedstrijden per seizoen spelen. Dat betekent dat Neymar door blessures bijna drie volledige seizoenen van zijn carrière zou hebben vergooid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.