Blessuregevoelige Bijlow komt tot 53 procent speeltijd in de Eredivisie

Reacties

De tranen verraadden een pittige blessure. Officieel nieuws rondom Justin Bijlow moet nog gedeeld worden door Feyenoord, maar dat de goalie lijkt weer een tijdje afwezig te zijn met een kuitblessure. Bijlow wordt achtervolgd door blessureleed. Sinds hij eerste keeper van Feyenoord werd, kwam hij tot net iets meer dan de helft van de speelminuten die hij had kunnen maken.

Blessuregevoelige Bijlow komt tot 53 procent speeltijd in de Eredivisie
© Pro Shots

De wedstrijd tegen AZ was voor Bijlow zijn honderdste in de Eredivisie, die mijlpaal had hij normaal gesproken al veel eerder moeten bereiken. Het lijstje met kwetsuren is lang: elleboog, voet, meerdere malen knie, teen, twee gebroken polsen…

Bijlow werd in de zomer van 2018 gebombardeerd tot eerste keeper van Feyenoord, dat seizoen maakte hij net niet de helft van de mogelijke speelminuten in de Eredivisie. Het seizoen daarna, 2019/20, was wat dat betreft het dieptepunt. Door een voetblessure verscheen hij vanaf januari 2019 niet meer onder de lat en speelde Bijlow slechts 28 procent van het totaal aantal speelminuten in de competitie.

Over zijn hele carrière vanaf 2018 gezien berekende VI dat Bijlow 53 procent van de mogelijke minuten ook daadwerkelijk maakte in de Eredivisie. Vorig seizoen was er voor de Feyenoord-goalie een stijgende lijn zichtbaar, toen hij 74 procent van het aantal speelminuten maakte. Ook dit seizoen stak hij boven zijn eigen gemiddelde uit, maar met een nieuwe blessure bestaat de kans dat hij weer veel minuten moet missen voor Feyenoord.

De minuten van Justin Bijlow in de Eredivisie.
© VI
De minuten van Justin Bijlow in de Eredivisie.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.