Blessure Malacia gooit transferdeur Haps dicht

Reacties

De blessure van Tyrell Malacia zorgt ervoor dat Feyenoord op korte termijn een linkervleugelverdediger zoekt. Trainer Dick Advocaat wil de plek dubbel bezet zien, totdat Malacia terug is. Dat is waarschijnlijk pas in de winterstop.

Blessure Malacia gooit transferdeur Haps dicht
© Pro Shots

In eerste instantie leek de heupblessure van Malacia met rust te kunnen genezen, maar toen er geen verbetering optrad, besloot Feyenoord hem toch te laten opereren. Een tegenvaller voor de speler uiteraard, maar ook voor Advocaat, die juist zeer tevreden was over de stormachtige ontwikkeling van de linksback.

De blessure van Malacia heeft meteen ook grote consequenties voor Ridgeciano Haps. Hij was vorig seizoen al een van de spelers naar wie het meest werd geïnformeerd door buitenlandse (top)clubs, maar Haps heeft te horen gekregen dat een transfer er komende zomer niet in zit. Advocaat laat hem niet gaan. Hij is nu de eerste linksback van Feyenoord, terwijl de club op zoek gaat naar een stand-in.

Wellicht is Calvin Verdonk een optie in De Kuip. De linksback, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor FC Twente, heeft zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur, maar zal beseffen – zo hopen ze bij Feyenoord – dat het een lastige tijd is voor zo'n stap. In Rotterdam-Zuid kan Verdonk zich in een half jaar fit trainen en wie weet nog enkele wedstrijden meepikken, voordat hij dan in januari zijn droom achterna zou kunnen gaan.

Het is nog onbekend of Verdonk zin heeft in een verlenging van zijn tijd bij Feyenoord. Hij staat er goed op, want tal van clubs uit de Eredivisie informeerden al naar zijn diensten, maar in principe wil hij alleen naar het buitenland. Vorig seizoen was hij al dicht bij zo'n stap, toen interesse van LA Galaxy op het laatste moment afketste.

Lees in VI en in onderstaand PRO-verhaal meer over Feyenoord, dat op zoek is naar meer versterkingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.