Blessure kost Cziommer beide duels met NEC

FC Twente kan woensdag voor het Amstel Cup-treffen tegen NEC geen beroep doen op Simon Cziommer en Ramon Zomer. Het tweetal heeft te veel last van de blessures.

Blessure kost Cziommer beide duels met NEC

Cziommer, die net terug is van een spierblessure, haalde tegen FC Groningen het einde van de wedstrijd met moeite. Omdat FC Twente de drie wissels al had opgebruikt moest de Duitser noodgedwongen het duel uitspelen. Maar vanwege de kuitblessure gebeurde dat met hangen en wurgen.

Voorlopig komt Cziommer niet meer binnen te lijnen. De kuitblessure houdt hem twee weken aan de kant, waardoor hij onder meer de twee wedstrijden tegen NEC (woensdag Amstel Cup en zaterdag Holland Casino Eredivisie) moet missen. Zomer komt woensdag tegen NEC evenmin niet in actie. De verdediger, die last heeft van zijn rug en lies, is er in het competitietreffen mogelijk wel bij.

Twente-trainer Rini Coolen heeft meer personele zorgen in de aanloop naar het Amstel Cup-duel met NEC. Peter Niemeyer (kuit) en Niels Wellenberg (onderbeen) zijn onzeker voor de bekerwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's