Blessure jubilaris Sneijder smet op bekerzege Galatasaray

Jan Olde Riekerink heeft zijn eerste succes als interim-trainer bij Galatasaray geboekt. In de heenwedstrijd van de halve finale van de Turkse beker werd Rizespor aan de kant gezet: 1-3. Smet op de overwinning was het uitvallen van spelmaker Wesley Sneijder.

Voor Sneijder had het duel met Rizespor een feest moeten worden, aangezien hij de vijfhonderdste clubwedstrijd in zijn loopbaan speelde. Hij hield het echter slechts 22 minuten vol vanwege een blessure. Op het moment dat Sneijder het viel verliet, stond Galatasaray al op voorsprong door een doelpunt van Emre Çolak.

Yasin Öztekin verdubbelde na rust de marge, alvorens Ahmet Özek wat terugdeed. In de extra tijd was het Lukas Podolski die Galatasaray toch nog een riante uitgangspositie bezorgde door de 1-3 te maken.

Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man. Namens Rizespor pakte Cedric Makiadi twee keer geel, terwijl Hakan Balta met direct rood kon inrukken. Ryan Donk zat een schorsing uit bij Cim Bom Bom, dat op 4 mei in de return in Istanbul de plek in de bekerfinale kan veiligstellen.