Blessure Dost smet op Europees succes Sporting

Reacties

Door de mogelijke blessure van Bas Dost was het Europa League-succes geen onverdeeld succes voor Sporting Lissabon. Trainer Jorge Jesus stak de hand in eigen boezem.

Blessure Dost smet op Europees succes Sporting

Direct na afloop van de wedstijd tegen Astana (3-3) was Dost op het veld in gesprek met Jorge Jesus, waarbij de mogelijke spierblessure het onderwerp van gesprek was. De Oranje-international wees op zijn hamstring om aan te geven waarom hij met moeite het einde van de wedstrijd had gehaald.

Jesus had achteraf spijt. 'Ik had hem eraf moeten halen om hem te beschermen', zei de trainer, die een kwartier voor tijd Rafael Leão als laatste verse kracht inbracht en daarbij Dost liet staan. 'Ik ben boos op mezelf. Ik had me voorgenomen dat Bas niet kon blijven staan tot het einde van de wedstrijd. Maar ik liet hem op het veld en ik heb mezelf daarmee in de problemen gebracht.'

Jesus kon geen update geven over de ernst van de blessure van Dost. Onderzoek moet uitwijzen hoe groot de schade is. Gezien zijn productie - de 1-0 van hem was zijn 27ste doelpunt van het seizoen - zou het wegvallen van de Oranje-international een grote tegenvaller zijn. Dost was net hersteld van een ribblessure.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.