Blessure Braafheid bij succesvolle rentree Bruma

Jeffrey Bruma heeft zijn rentree bij Hamburger SV glans gegeven met een 2-0 zege op 1899 Hoffenheim. Door liesklachten was de centrumverdediger drie weken uitgeschakeld en miste hij derhalve de interlands van Oranje tegen Zwitserland en Duitsland.

Blessure Braafheid bij succesvolle rentree Bruma

Tijdens de eerste thuiszege van HSV in deze jaargang zag Bruma aan de overzijde Edson Braafheid al na een half uur spelen uitvallen. De linksback, dinsdag nog met het Nederlands elftal in Hamburg verliezend van Die Mannschaft, raakte geblesseerd aan zijn rechterknie na een duel met HSV-rechtsback Dennis Diekmeier.

Opmerkelijk genoeg werd aanvaller Peniel Mlapa door 1899 Hoffenheim-coach Holger Stanislawski als vervanger ingebracht. Doordat rechtsbuiten Chinedu Obasi disciplinair geschorst was had de oefenmeester de speelwijze aangepast. De nu als tweede spits spelende Ryan Babel had evenals tijdens het duel met Duitsland weinig gelegenheid zich te onderscheiden.

Kort voor het uitvallen van Braafheid had Paolo Guerrero de thuisploeg aan de leiding gebracht. De Peruviaan trof oog-in-oog met keeper Tom Starke slechts de lat, maar wist de beduidend moeilijkere rebound wél te verzilveren.

In de aanval werd Guerrero bij absentie van de geblesseerde Mladen Petric vergezeld door voormalig FC Groningen- en PSV-aanvaller Marcus Berg. De Zweed stelde onder anderen met een fraaie actie na rust Marcell Jansen in staat te scoren. De Duitse international zag zijn schot gepareerd. Diezelfde Jansen verdubbelde wel de score nadat hij zelf vanaf de linkerflank in het strafschopgebied dribbelde, zijn tegenstander Sejad Salihovic van zich afschudde en vervolgens in de korte hoek raak schoot.

Door het resultaat staat HSV voor het eerst dit seizoen boven de degradatiestreep. Al is de marge met één punt voorsprong op FSV Mainz 05 en 1. FC Nürnberg (de nummers vijftien en zestien) miniem. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's