Blesseren van Mbappé laatste actie van Perrin: 'Hoopte op een ander einde'

Reacties

Hij hield door de coronacrisis nog een slag om de arm, maar Loïc Perrin heeft donderdag bevestigd dat hij stopt als profvoetballer. De verloren bekerfinale tegen Paris Saint-Germain, waarin de clubicoon van Saint-Étienne een rode kaart kreeg na een harde tackle op Kylian Mbappé, is zijn laatste wedstrijd geweest. Perrin kijkt met trots terug, maar baalt van zijn afscheid.

Blesseren van Mbappé laatste actie van Perrin: 'Hoopte op een ander einde'
© Pro Shots

De in Saint-Étienne geboren Perrin kwam in 1997 in de jeugdopleiding van Les Verts terecht en maakte zes jaar later zijn debuut in het eerste elftal. Hij groeide sindsdien uit tot boegbeeld en aanvoerder van de club waarvoor hij in totaal 469 officiële duels speelde. De bijna 35-jarige Perrin kondigde eerder dit jaar zijn aanstaande afscheid al aan, maar overwoog om op die beslissing terug te komen, toen het seizoen in de Ligue 1 vanwege de coronacrisis abrupt werd afgebroken.

Perrin heeft de knoop inmiddels doorgehakt en stopt definitief, wat betekent dat de tackle waarmee hij Mbappé blesseerde in de finale om de Coupe de France zijn laatste actie als profvoetballer was. De rode kaart die hij kreeg was pas de tweede rode kaart die Perrin ontving in zijn carrière. 'Ik hoopte op een ander einde, maar ben blij en trots op mijn reis van zeventien seizoenen als profvoetballer', schrijft de routinier op zijn Instagram-pagina.

Mbappé zit door de charge van Perrin in de lappenmand. De aanvaller van PSG mist vrijdag de finale om de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon en is er vermoedelijk ook niet bij op 12 augustus, wanneer de Franse kampioen het in de kwartfinale van de Champions League opneemt tegen Atalanta Bergamo. 'We blijven hopen op zijn inzetbaarheid, maar de kans daarop is heel, heel klein. We hopen op een wonder', zei PSG-coach Thomas Tuchel donderdag op zijn persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.