Blatter wil om tafel met Boateng in strijd tegen racisme

Sepp Blatter heeft Kevin-Prince Boateng uitgenodigd om op 22 maart te bespreken hoe racisme in het voetbal kan worden bestreden. Ook is het de bedoeling dat Boateng bij een anti-racismebijeenkomst van de Verenigde Naties in Genève een toespraak houdt.

Blatter wil om tafel met Boateng in strijd tegen racisme

De Ghanese middenvelder van AC Milan verliet eerder dit jaar het veld in een oefenduel met Pro Patria, toen hij door de supporters van de thuisploeg racistisch werd bejegend. Het incident maakte een hoop los in de voetbalwereld.

Begin januari trok Blatter de actie van Boateng in navolging van onder anderen Clarence Seedorf nog in twijfel. 'Ik denk niet dat zomaar van het veld stappen de oplossing is. Uiteindelijk zou je dan ook weg kunnen lopen als je gaat verliezen.'

'Dit blijft natuurlijk een heikel thema', ging de Zwitserse bobo verder. 'Ik wil wel benadrukken dat wij op het gebied van racisme een zero tolerance-beleid hanteren. Keihard straffen is volgens mij de enige juiste oplossing. Dan denk ik aan puntenstraffen enzovoort.'

Nu Blatter met Boateng om de tafel wil, lijkt hij zijn beloften na te komen. Eerder uitte Edgar Davids nog kritiek aan het adres van de overkoepelende voetbalbonden UEFA (Europa) en wereldbond FIFA. De huidige speler/manager van Barnet stelde destijds dat er harder moet worden opgetreden tegen racisme in het voetbal.

Eerder vandaag werd FC Den Bosch nog gestraft voor de racistische leuzen aan het adres van AZ-aanvaller Jozy Altidore. Dat wangedrag kwam Den Bosch te staan op een geldboete van 12.500 euro en een voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen