Blatter na rellen tijdens Afrika Cup: 'Laat het toch gaan'

Reacties

Het lijkt een doorzichtige actie in het kader van zijn verkiezingscampagne: Sepp Blatter heeft zijn onvrede uitgesproken over de negatieve berichtgeving van internationale media omtrent het toernooi om de Afrika Cup. Volgens de Zwitser, die eind mei voor de vijfde keer verkozen wil worden tot FIFA-voorzitter, wordt er een veel te negatief beeld geschetst.

Blatter na rellen tijdens Afrika Cup: 'Laat het toch gaan'

'Ik zie alleen nog maar negatieve berichten', mopperde de 78-jarige Zwitser. 'Berichtgeving over goed nieuws is er niet meer bij. We worden slaven van de louter negatieve media.'

Blatter verwees met zijn uitspraken naar de ophef die ontstond naar aanleiding van de rellen bij de halve finale. Fans van het thuisland Equatoriaal-Guinee misdroegen zich en zorgden er zelfs voor dat de fans van Ghana het veld opvluchtten. Ghana plaatste zich wel voor de finale van zondag, tegen Ivoorkust.

'Ik herken me helemaal niet in die negatieve verhalen, laat het toch gaan. Het toernooi is prima georganiseerd', aldus Blatter, die daarmee doodleuk voorbijgaat aan het feit dat er liefst 36 gewonden vielen bij de rellen.

Zodoende lijkt de zogenaamde verontwaardiging bij Blatter slechts een toneelstukje, waarmee hij zijn Afrikaanse bondgenoten wil steunen. De Zwitser lijkt al verzekerd van de Afrikaanse steun in de race om de hoogste FIFA-troon. Michael van Praag, Luis Figo en de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein zijn zijn tegenstrevers. De Afrikaanse voetbalbond (CAF) liet onlangs al weten dat de Afrikaanse landen in principe Blatter zullen steunen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.