Blatter bekritiseert opvolger over gebrek aan moed

Reacties

Her en der klonk al de roep om Iran uit te sluiten van WK-deelname als straf voor het misdadige regime in het land. De FIFA gaf er tot dusver geen gehoor aan. Nu heeft ook Sepp Blatter, gewezen voorzitter van de wereldvoetbalbond, zich uitgesproken over zowel de kwestie-Iran als zijn opvolger Gianni Infantino.

Blatter bekritiseert opvolger over gebrek aan moed
© Pro Shots

'Iran zou moeten worden uitgesloten', gaat de 86-jarige Blatter er fel in, en in de Zwitserse krant Blick beweert hij bovendien dat hij het land ook daadwerkelijk uit het WK had gezet als hij nog de baas was geweest. 'Dat moet iemand doen die moedig is. Maar Infantino heeft niet eens de moed om journalisten van antwoord te voorzien. Hij wil niet horen wat mensen momenteel van Iran vinden.'

Ook oefende Blatter, die zich al meermaals tegen het WK in Qatar heeft uitgesproken, nogmaals kritiek uit op de gang van zaken aldaar. 'Infantino heeft het al moeilijk genoeg om samen met de Qatari een fonds te maken voor alle medewerkers die zijn verongelukt bij het bouwen van de stadions en infrastructuur.' De hoogbejaarde Zwitser gaat zelf ook niet kijken. 'Infantino mag mij niet', gaf hij daarvoor als reden op.

Blatter zwaaide tussen 1998 en 2015 de scepter over de FIFA. In 2010 zag hij hoe Qatar het WK van dit jaar toegewezen kreeg. 'Ik stel voor dat homo's daar maar van elkaar afblijven', was de misplaatste grap waarmee hij reageerde toen hem gevraagd werd naar de situatie ter plaatse voor homoseksuele voetballiefhebbers. Ook werd Iran tijdens Blatters regeerperiode nooit gesanctioneerd voor hun onderdrukkingsbeleid ten opzichte van vrouwen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.