Blanc: 'Cavani en Ibrahimovic complementair aan elkaar'

Hoewel de gesprekken tussen Napoli en Paris Saint-Germain over de transfer van Edinson Cavani nog altijd gaande zijn, loopt PSG-trainer Laurent Blanc tegenover L'Equipe alvast vooruit op de komst van de 26-jarige Uruguayaanse aanvaller.

Blanc: 'Cavani en Ibrahimovic complementair aan elkaar'

'Als hij naar PSG komt, zou mij dat gelukkig stemmen. Als we dat geluk hebben, zou dat in sportief opzicht een enorme coup zijn, een duidelijk signaal naar al onze potentiële tegenstrevers in Frankrijk en Europa', zegt Blanc maandag in gesprek met de Franse sportkrant.

Hoewel PSG met Zlatan Ibrahimovic al een meer dan bekwame aanvalsleider in huis heeft, denkt Blanc niet dat de aanwezigheid van de 31-jarige Zweed betekent dat er geen plek is voor Cavani. 'Ze vullen elkaar juist aan. Op basis van hun profiel zijn ze complementair aan elkaar (zie foto).'

Dat het van een transfer van Cavani komt, staat volgens technisch directeur Leonardo van PSG vrijwel vast. 'We hebben een bod gedaan dat in mijn ogen heel interessant is. De onderhandelingen zijn nog gaande, maar ik denk dat we in de komende dagen nieuws kunnen brengen', aldus de Braziliaan.

Wat de precieze hoogte van het bod van PSG is blijft onduidelijk. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft echter al verscheidene keren aangegeven Cavani alleen te laten gaan als een club zijn gelimiteerde afkoopsom van 63 miljoen euro betaalt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen