Blackburn dwingt replay af tegen matig Manchester City

Manchester City heeft in de derde ronde van het FA Cuptoernooi op bezoek bij Blackburn Rovers gelijkgespeeld: 1-1. Hierdoor wacht een replay in het Etihad Stadion in Manchester.

Blackburn dwingt replay af tegen matig Manchester City

Ondanks een overvol programma verkeerde City de afgelopen weken in een uitstekende vorm. In de tien wedstrijden die het voorafgaand aan het duel bij Blackburn speelde, bleef het ongeslagen (W9, G1). Alleen op bezoek bij Southampton (1-1) werden er punten verspeeld, waarmee het elftal van manager Manuel Pellegrini klom naar de tweede plaats in de Premier League.

In de strijd om de FA Cup, die City in 2011 nog won, kon het miljoenenensemble echter geen moment overtuigen. Uit een standaardsituatie zette Álvaro Negredo zijn elftal vlak voor rust nog wel op voorsprong, maar door een blunder van doelman Costel Pantilimon kon Scott Dann de stand in de 55ste minuut weer gelijk trekken door de rebound binnen te tikken.

Vijf minuten voor tijd werd tot overmaat van ramp Dedrick Boyata, die op huurbasis bij FC Twente weinig succesvol was, met twee keer geel – en dus rood – naar de kant gestuurd. Met tien man bleef City in de slotfase overeind, waardoor een replay tegen de nummer tien van de Engelse Championship wacht in eigen stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen