B-keus Feyenoord boekt eenvoudige oefenzege op Horst

Feyenoord heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Een jonge ploeg van trainer Ronald Koeman was met 5-1 te sterk voor FC Horst.

Koeman gebruikte het oefenduel om zijn beoogde basisspelers rust te gunnen en de overige selectieleden een kans te geven. Al na drie minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong door een treffer van Matthew Steenvoorden, die op aangeven van Elvis Manu van dichtbij kon binnenschieten.

Diezelfde Manu zorgde met twee doelpunten voor de 0-3 ruststand, waarna Mitchell Te Vrede en Terence Kongolo in de tweede helft de Feyenoord-fans nog twee keer lieten juichen. In blessuretijd redde Marcel Huisman de eer namens de thuisclub.

Smetje op de zege was het uitvallen van Kaj Ramsteijn halverwege de eerste helft. De verdediger, die voor het eerst sinds zijn zware blessure weer een wedstrijd speelde, bleek niet fit genoeg om verder te voetballen en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Foto: VI Images