Bizarre taferelen na afgang: spelers moeten 's nachts trainingsveld op

AS Nancy-coach Albert Cartier was furieus na de nederlaag van afgelopen dinsdag op bezoek bij Valenciennes (6-1) en strafte zijn spelers bij terugkomst op het trainingscomplex op bijzondere wijze. De onthutste coach verplichtte zijn selectie om om twee uur ‘s nachts een trainingssessie af te werken.

Valenciennes
6 - 1
Nancy
Nancy

'Het is niet aan mij om nu boos te zijn', zei Cartier na afloop van de verliespartij. 'De spelers zullen boos moeten zijn op zichzelf.' Nadat de spelersbus ruim na middernacht aankwam, na een rit van vier uur, mochten de spelers niet meteen naar huis. Volgens L'Est Républicain stuurde Cartier hen het trainingsveld op en besloot hij uit solidariteit om mee te doen.

Na twee vroege treffers van Sambou Yatabaré volgde, nog voordat het rustsignaal geklonken had, een oorwassing voor de rodelantaarndrager van de Ligue 2. Door een rake strafschop van Joffrey Cuffaut en doelpunten van Baptiste Guillaume en Ilyes Hamache keek Nancy, dat zelf via Mickaël Biron iets terug had gedaan, op de helft van het duel tegen een 5-1 achterstand aan.

Kort voor de benutte penalty van Cuffaut moest Nancy-verdediger Souleymane Karamoko vertrekken met een directe rode kaart. In de rust zou Cartier hebben gedreigd dat, als zijn ploeg na de pauze nog een tegentreffer zou incasseren, hen een nachtelijke straftraining te wachten stond. Doordat Guillaume vijf minuten na de pauze met zijn tweede treffer van de wedstrijd de eindstand bepaalde, moesten de Nancy-spelers na een rit van ongeveer 400 kilometer alsnog aan de bak.

Degradatienood
Cartier nam aan het begin van het kalenderjaar de plaats in van Benoît Pedretti. Onder leiding van Cartier won Nancy slechts één keer in vier wedstrijden, waarin het liefst veertien tegengoals incasseerde. Drie van die vier duels gingen verloren. Nancy staat negen punten achter op de veilige zeventiende plek.