Bizar Deadline Day-record in Turkije: 22 nieuwe spelers in twee uur tijd

Reacties

Op Deadline Day gebeurde er nog van alles in de verschillende bestuurskamers en werden er meerdere last minute-transfers afgerond. Het Turkse Elazigspor maakte het wel heel bont.

Bizar Deadline Day-record in Turkije: 22 nieuwe spelers in twee uur tijd

Elazigspor, de nummer zeventien van het tweede niveau in Turkije, haalde op 31 januari liefst 22 nieuwe spelers binnen. Twaalf van die aanwinsten kregen een contract (zij werden allemaal transfervrij binnengehaald), tien nieuwelingen zijn gehuurd. Wat de krankzinnige transferactiviteit van Elazigspor nog opmerkelijker maakt, is dat alle deals in een tijdsbestek van slechts twee uur werden afgerond.

De Turkse laagvlieger had te maken met een transferban en kreeg het voor elkaar om dit verbod op Deadline Day naar februari te tillen. Vervolgens ging het snel. 'Ik wil iedereen bedanken die de club heeft geholpen', wordt voormalig Elazigspor-president Selçuk Öztürk, die eind december werd vervangen door een curator, geciteerd door ESPN. 'We waren de hele dag in gesprek met de Turkse voetbalbond en de spelers die we wilden haalden. Toen de transferban werd opgeheven, hebben we alles in twee uur tijd afgerond.'

De selectie van Elazigspor, dat op de ranglijst van de 2. Lig alleen Karabükspor onder zich heeft staan, bestaat nu uit 44 spelers. De club moet alleen nog op even zoek naar een trainer die hier een echt team van kan maken: Orhan Kaynak is vanwege de teleurstellende resultaten immers de laan uitgestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.