Bilyaletdinov bezorgt Rusland overwinning op Slovenië

Rusland heeft het eerste duel in de play-offs om een WK-ticket gewonnen van Slovenië. Diniyar Bilyaletdinov scoorde twee keer, maar in de slotfase incasseerde de ploeg van bondscoach Guus Hiddink nog een flinke tegenvaller toen Slovenië de 2-1 maakte.

Vijf minuten voor rust zette Bilyaletdinov de thuisploeg op voorsprong. De Everton-middenvelder kreeg de bal aangespeeld door Roman Pavlyuchenko, draaide knap weg en schoot de 1-0 hard tegen de touwen. Enkele minuten later ontsnapte Rusland toen Andrei Arshavin bestraft werd voor een slaande beweging naar Miso Brecko, maar hij kwam goed weg met een gele kaart.

In de 51ste minuut zette opnieuw Bilyaletdinov de ploeg van Hiddink op een 2-0 voorsprong. Na een actie van Arshavin aan de linkerkant schoot de middenvelder de bal in twee pogingen binnen. Rusland was ook de enige ploeg die aanspraak maakte op een treffer, aangezien de thuisploeg veel sterker was dan Slovenië. Maar de vele kansen die gecreëerd werden leverden niets op.

Onder meer Pavlyuchenko kreeg nog een goede kans op de 3-0, maar de spits van Tottenham Hotspur kopte op aangeven van Vladimir Bystrov de bal vallend in de handen van de Sloveense doelman Samir Handanovic. Rusland weigerde achterover te gaan zitten en wilde met een 3-0 overwinning afreizen naar Slovenië, het lukte de thuisploeg echter niet meer de score uit te breiden.

Kort voor tijd maakte Nejc Pecnik zelfs de 2-1. Een hard schot van Robert Koren werd door Igor Akinfeev slecht gepareerd, waardoor invaller Pecnik van dichtbij kon inkoppen. Door de 2-1 zege reist Rusland met een redelijke uitgangspositie af naar Slovenië, waar woensdag de return wordt gespeeld. De treffer van Pecnik zorgt er echter voor dat ook Slovenië allesbehalve kansloos is.