Bilic keert als manager terug bij West Ham United

Reacties

Slaven Bilic is de nieuwe manager van West Ham United. Hij volgt de na afgelopen seizoen vertrokken Sam Allardyce op.

Bilic keert als manager terug bij West Ham United

De Londenaren maakten het nieuws dinsdag wereldkundig. Met de 46-jarige Kroaat keert een oude bekende terug op Upton Park. In januari 1996 maakte Bilic als speler de overstap van Karlsruher SC naar West Ham, dat hij in augustus 1997 alweer verliet voor Everton. De verdediger speelde verder voor onder meer Hajduk Split en eindigde met zijn land als derde op het WK in 1998, ten koste van Oranje (2-1).

Na zijn actieve loopbaan ging Bilic als trainer aan de slag bij de club uit zijn geboortestad Split, waar hij kort daarvoor zijn carrière afsloot. De 44-voudig international werd in 2004 bondscoach van Kroatië Onder-21 en nam twee jaar later de A-ploeg onder zijn hoede. Als jongste trainer op het EK van 2008 werd hij in de kwartfinale na strafschoppen uitgeschakeld door Turkije. Voor het WK van 2010 wist Kroatië zich niet te plaatsen, waarna het land met Bilic op de bank werd geëlimineerd in de groepsfase van het EK in 2012.

Na clubtrainer te zijn geweest bij Lokomotiv Moskou en Besiktas keert Bilic nu dus terug bij West Ham United. Daar presteerde Sam Allardyce afgelopen seizoen aanvankelijk zeer goed - de ploeg had zelfs lange tijd uitzicht op de plaatsen die recht geven op deelname aan de Champions League - maar West Ham eindigde als twaalfde. Via het Fair Play-klassement plaatste het zich tóch voor Europees voetbal. Voordat dat bekend werd, kondigden de club en Allardyce al aan uit elkaar te gaan. Een dag na dat nieuws liet Bilic weten te vertrekken bij Besiktas. Beide partijen hebben elkaar nu gevonden in een hernieuwde samenwerking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.