BILD peilt stemming over 'Abwehrchef' De Ligt: 'Hij is een type Van Dijk'

Reacties

Matthijs de Ligt moet volgens Duitse media de nieuwe leider worden in de defensie van Bayern München. Lothar Matthäus en drie Nederlanders met een Bundesliga-verleden snappen dat de Duitse grootmacht werk maakt van de komst van de Oranje-international.

BILD peilt stemming over 'Abwehrchef' De Ligt: 'Hij is een type Van Dijk'
© Pro Shots

De Ligt zou al zijn jawoord hebben gegeven aan Bayern, maar de vraag is of de Duitsers aan de vraagprijs van Juventus willen voldoen. De Ligt heeft bij de Italiaanse topclub een verbintenis tot medio 2024 en zou Juventus minimaal tachtig miljoen euro moeten opleveren.

Voormalig Duits international Matthäus ziet in De Ligt de ideale versterking voor de defensie. 'Hij is een Van Dijk-type en kan de rol van Abwehrchef bij Bayern op zich nemen. Zo'n type ontbreekt nu. De Ligt is één van de beste centrale verdedigers in Europa en met 22 jaar een speler waar Bayern de komende jaren profijt van kan hebben. Het zou echt een supertransfer zijn', vertelt de oud-speler van Bayern tegen BILD.

Het Duitse boulevardblad sprak ook met een aantal Nederlanders over de mogelijke transfer van De Ligt. Voormalig Ajacied Frank Verlaat (oud-speler van Werder Bremen en VfB Stuttgart) is nog niet overtuigd van een mogelijke leidersrol van De Ligt bij Bayern. 'Bij Ajax was hij heel goed, maar het hele team stond toen goed. In het Nederlands elftal is hij nu geen basiskracht. Hij heeft zeker kwaliteiten, maar ik weet niet of hij het in zich heeft om de nieuwe verdedigingsleider van Bayern te worden, een leider zoals Van Dijk.'

Italiaanse leerschool
Voormalig Hertha BSC-verdediger Dick van Burik is een groot fan van De Ligt. 'Hij zou een grote aanwinst zijn voor de Bundesliga. Die jongen heeft alles! Een geweldig karakter, snelheid, hij is fysiek erg sterk, hij is geweldig aan de bal. Hij heeft zoveel grote wedstrijden gespeeld voor Ajax, Juve en het nationale team. Hij heeft de ervaring van een 28-jarige. Ik denk dat hij heel goed bij Bayern zou passen', aldus Van Burik.

Ook Huub Stevens, die in Duitsland onder andere trainer was van Schalke 04 en Hamburger SV, ziet De Ligt graag naar de Bundesliga verhuizen. 'Hij heeft verdedigend veel geleerd bij Juventus. Hij past ook in de speelstijl van Bayern, waarin hij ver vooruit moet verdedigen. De vergoeding voor De Ligt waarover wordt gesproken is krankzinnig, maar in Engeland zie je al dat zulke bedragen normaal zijn geworden voor verdedigers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.