Bilbao-broers delen voor start van WK hun cultuurshock

Reacties

Het WK in Qatar kan zomaar eens een broedertwist opleveren en dus werden Iñaki en Nico Williams geïnterviewd voor de start van het toernooi. Zij deelden een bijzonder verhaal.

Bilbao-broers delen voor start van WK hun cultuurshock
© Pro Shots

De twee aanvallers van Athletic Bilbao zijn zonen van Ghanese vluchtelingen, Iñaki heeft inmiddels voor een interlandcarrière bij Ghana gekozen, Nico waagt zijn kans bij Spanje. De broers zijn allebei opgeroepen door hun landen, Spanje en Ghana kunnen elkaar mogelijk treffen in de kwartfinale van het WK.

Marca nodigde de broers uit voor een interview over hun verleden, Iñaki en Nico spraken vol passie over wat hun ouders hebben betekend voor ze. 'Toen we jong waren, wisten we helemaal niets van wat er gebeurd is', haalt de oudere broer Iñaki herinneringen op. 'Ze vertelden het ons en nu waardeer je alles net wat meer in het leven.' De ouders van de twee broers staken de Sahara over op zoek naar geluk en vonden dat in Spanje.

Iñaki en Nico keerden op jonge leeftijd terug in het land van hun ouders en dat maakte indruk. 'We liepen daar rond en zagen jongetjes van onze leeftijd en nog jonger aan het werk in het veld. Ik tikte mijn broer aan en zei dat wij dat konden zijn, als onze ouders niet de oversteek hadden gewaagd. Aan de ene kant voelden we vreugde van wat we hebben dankzij onze ouders, die hun leven op het spel hebben gezet. Aan de andere kant voelde het verdrietig dat er vandaag de dag nog steeds mensen zijn die zo leven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.