Bijzondere treffer Veltman: 'Hier hebben we op getraind'

Joël Veltman maakte zaterdag zijn eerste doelpunt van dit seizoen en droeg daarmee bij aan de 4-0 zege van Brighton & Hove Albion op West Ham United. De manier waarop hij scoorde was bijzonder: niet met de voet of het hoofd, maar met de schouder. De goal kwam niet volledig uit de lucht vallen.

© Viaplay
Brighton & Hove Albion
4 - 0
West Ham United

Veltman, die op de bank begon maar na het uitvallen van Tariq Lamptey al na een kwartier binnen de lijnen kwam, stond vijf minuten na rust helemaal vrij bij een verlengde corner. Met een draaiende beweging met zijn lijf werkte hij de bal via zijn schouder in het net. Het betekende de 2-0 en, zoals gezegd, het eerste doelpunt dat Veltman in dit voetbaljaar maakte.

'We hebben hierop getraind', vertelde Veltman na afloop op het clubkanaal van Brighton. 'Ik zat toen wel bij de verdedigende partij, omdat ik bank begon, maar onze assistent die over de standaardsituaties gaat had me gezegd: stop met het blokkeren van de keeper, maar ga naar de tweede paal om de bal binnen te tikken. Dat deed ik bij de eerste corner die we kregen. Het is mooi dat iets waar we op trainen er nu uitkomt in de wedstrijd.'

De verslaggever reageerde verbaasd. Was er getraind op afwerken met de schouder? Veltman, lachend: 'Nee, dat natuurlijk niet, maar er moest gewoon iemand bij de tweede paal staan om binnen te kunnen tikken. Gelukkig was ik nu de gelukkige.'

Brighton staat nu achtste, maar heeft drie wedstrijden minder gespeeld dan nummer vier Tottenham Hotspur. Als de ploeg van Roberto De Zerbi drie keer wint, heeft het meer punten dan Spurs. Brighton zit ook nog eens in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi.

'Het gaat goed, maar we moeten bescheiden blijven', aldus Veltman. 'Er zijn nog veertien, vijftien wedstrijden te gaan, geloof ik. We moeten iedereen als een finale beschouwen en dan zien we wel waar we aan het einde van de rit staan.'