Bijzondere dag voor Sierhuis, grote Nederlandse bijdrage bij Toulouse

Kaj Sierhuis heeft zondag voor het eerst sinds 11 februari 2022 weer een officiële wedstrijd gespeeld. De 24-jarige spits van Stade de Reims scoorde direct twee keer in de wedstrijd in het Coupe de France-toernooi tegen amateurclub Loon Plage. Bij Toulouse was de Nederlandse bijdrage groot.

Loon-Plage
Loon-Plage
0 - 7
Reims
Reims

Sierhuis voegde zich vorig seizoen op huurbasis bij Heracles Almelo, maar in februari sloeg het noodlot toe. De aanvaller scheurde zijn voorste kruisband af en kwam bijna een jaar niet meer in actie. Zondag, elf maanden later, maakte de spits zijn rentree. Sierhuis viel aan het begin van de tweede helft in en scoorde binnen negen minuten (0-2).

Reims won uiteindelijk met dikke cijfers van de amateurclub. Voormalig SC Heerenveen-speler Arber Zeneli opende de score en Sierhuis bepaalde de eindstand op 0-7. Mitchell van Bergen deed zeventig minuten mee bij Reims, dat zich met gemak plaatste voor de volgende ronde.

Lannion
Lannion
1 - 7
Toulouse
Toulouse

Ook Toulouse won met ruime cijfers. De amateurs van Lannion waren het slachtoffer. Thijs Dallinga maakte de 1-3 en de 1-6. Zijn tweede goal viel op aangeven van Branco van den Boomen, die na een uur samen met landgenoot Stijn Spierings binnen de lijnen was gekomen. Spierings zorgde vervolgens nog voor de zevende goal.