Bijzonder initiatief bij Spurs zorgt voor extra nummers op de shirts

Reacties

Micky van de Ven speelt bij Tottenham Hotspur met rugnummer 37 en heeft straks ook nummer 875 op zijn shirt staan. Het is het gevolg van een bijzonder initiatief van de Londense club.

Bijzonder initiatief bij Spurs zorgt voor extra nummers op de shirts
© Pro Shots

Tottenham heeft donderdag de zogeheten 'Legacy Numbers' geïntroduceerd. Iedere speler die ooit een wedstrijd in het eerste elftal heeft gespeeld, heeft een eigen nummer gekregen. Op deze manier wil Tottenham iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan waar de club nu staat eren en herdenken.

Tottenham speelde zijn eerste officiële wedstrijd op 13 oktober 1894, in het FA Cup-toernooi tegen West Herts. Alle spelers die sindsdien in actie zijn gekomen voor de club hebben een eigen 'Legacy Number' gekregen, dat hun plaats in de geschiedenis van Tottenham aangeeft. Na uitgebreid onderzoek door clubhistorici zijn er nu 879 nummers toegewezen. Stanley Briggs is nummer 1 en Alejo Veliz nummer 879. 875 is voor Van de Ven.

Op de shirts van de huidige Tottenham-spelers zal voortaan het 'Legacy Number' worden afgedrukt. Dit nummer verschijnt klein onder de kraag.

Bekijk hier alle spelers die een uniek nummer hebben gekregen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.