Bijzonder experiment: is dit hoe we in de toekomst naar voetbal gaan kijken?

Reacties

Het oefenduel tussen 1. FC Köln en AC Milan van zaterdag, dat eindigde in een 1-2 zege voor de Italianen, heeft bijzondere beelden opgeleverd. Spelers en officials liepen rond met camera's op hun lijf en brachten daarmee een geheel nieuwe kijkervaring de Duitse huiskamers binnen.

Bijzonder experiment: is dit hoe we in de toekomst naar voetbal gaan kijken?

Köln en Milan stonden tegenover elkaar in de zogeheten Innovation Game, die werd gespeeld in een bijzonder goedgevuld stadion (48.200 toeschouwers). Tijdens deze wedstrijd presenteerde Telekom de nieuwste innovatieve ideeën voor een nieuwe manier van voetbal kijken. Zo werd er onder meer gebruik gemaakt van bodycams, die de kijkers het beeld gaven van een profvoetballer op het veld.

Timo Hübers was een van de spelers die een bodycam droeg. Hij was de directe bewaker van Olivier Giroud en zag de spits van Milan, na een fraai hakje van Ante Rebic, op koele wijze voor de openingstreffer zorgen. De manier waarop dit dankzij Hübers in beeld kon worden gebracht, deed denken aan het populaire voetbalspel FIFA. Giroud maakte even later ook de 0-2.

Bij de aansluitingstreffer van Florian Dietz, gemaakt uit een corner, bleek de bodycam van Tim Lemperle juist weer van meerwaarde te zijn. 1. FC Köln deelde de door de middenvelder gemaakte beelden via social media.

De samenvatting van de wedstrijd is hieronder te zien. De bodycam-beelden bij de goals van Giroud vind je op 2.08 en 3.25.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.