Bijrollen Xavi Simons en opnieuw gewisselde Wijnaldum in zege PSG

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite gewonnen van middenmoter Brest. Georginio Wijnaldum had een aandeel in de overwinning, maar speelde het duel opnieuw niet uit.

PSG
PSG
2 - 0
Brest
Brest

De Oranje-international startte opnieuw in de basis, maar net als enkele dagen eerder tegen Olympique Lyon (1-1) maakte de middenvelder niet het einde van de wedstrijd mee. Daar waar hij in Lyon na 83 minuten werd gewisseld en nadien flink bekritiseerd werd, duurde dit thuisoptreden slechts een helft. Hij werd in de rust vervangen voor Danilo. In dat eerste bedrijf moest de Oranje-international behandeld worden, maar onduidelijk is of dat ook de reden voor zijn wissel is.

In de eerste helft had Wijnaldum wel een aandeel in de openingstreffer. Na een half uur gaf hij de bal aan de rand van het strafschopgebied aan Mbappé, waarna de buitenspeler met rechts hard uithaalde. Brest-keeper Marco Bizot was volledig verrast door de poging en kansloos op zijn inzet.

Wissel Wijnaldum
Ook zonder Wijnaldum trok Paris Saint-Germain de wedstrijd naar zich toe. Al vroeg in de tweede helft vond Nuno Mendes de vrijstaande Thilo Kehrer. De Duitse verdediger bedacht zich geen moment en passeerde Bizot met een fraaie poging. Een moment later hielp Kehrer de kans op de 3-0 om zeep.

Bizot had in de slotfase nog van alles te doen. De voormalig keeper van onder meer AZ redde in de slotminuten nog op fraaie wijze op een inzet van Mbappé, maar gescoord werd er niet meer. PSG-trainer Mauricio Pochettino had voor de tweede competitiewedstrijd op rij oog voor Xavi Simons. De jonge Nederlander verving tien minuten voor het einde de moegestreden Mauro Icardi.

PSG, waar Lionel Messi ontbrak vanwege de naweeën van zijn coronabesmetting, blijft koploper van de Ligue 1. De Parijzenaren hebben vijftig punten na 21 wedstrijden. De naaste belager is OGC Nice, dat elf punten minder heeft uit even veel wedstrijden. Bizot staat met Brest op de dertiende plaats.