Bijrollen voor PSV'ers Dest en Pepi bij wervelend VS tegen pover Ghana

De Verenigde Staten heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een overtuigende oefenzege geboekt op Ghana. De Amerikanen, met PSV'ers Sergiño Dest en Ricardo Pepi, waren in Nashville al na één helft klaar met de Afrikanen.

Verenigde Staten
4 - 0
Ghana
Ghana

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter had vier dagen na de oefennederlaag tegen Duitsland weer een basisplaats voor Dest, die dit keer als rechtsback in actie kwam. Tegen Duitsland was Dest nog actief als linksback. Pepi begon op de bank tegen Ghana, bij wie ex-Ajacied Mohammed Kudus 75 minuten in actie kwam.

Na tien minuten opende Giovanni Reyna de score na een sterke vooractie van Dest. De vleugelverdediger bediende Folarin Balogun, die Reyna mee op zag komen richting het strafschopgebied. De middenvelder van Borussia Dortmund kreeg de bal via een Ghanese verdediger voor zijn voeten en kon ongehinderd de 1-0 binnen werken.

Christian Pulisic vergrootte niet veel later de voorsprong door een strafschop te benutten en drie minuten na de 2-0 viel ook de derde Amerikaanse goal. Ghana probeerde rond het eigen strafschopgebied onder de Amerikaanse druk uit spelen, maar Timothy Weah kreeg de bal cadeau en bediende Balogun op maat: 3-0.

Vlak voor de pauze werd het ook nog 4-0 door een tweede doelpunt van Reyna (indirecte vrije trap in het strafschopgebied), die net als Balogun en Pulisic in de rust in de kleedkamer achterbleef. PSV-aanvaller Pepi was een van de nieuwe gezichten bij Team USA in de tweede helft, maar hij kwam niet tot scoren.