Bijna vergeten Van Aken kiest voor Belgisch avontuur

Reacties

Joost van Aken heeft een nieuwe club gevonden: SV Zulte Waregem. De 27-jarige verdediger komt over van Sheffield Wednesday, waar hij volledig uit beeld was verdwenen.

Bijna vergeten Van Aken kiest voor Belgisch avontuur
© Pro Shots

Wednesday heeft een ellendig seizoen achter de rug op het tweede niveau in Engeland en is gedegradeerd uit het Championship. Bij de strijd tegen degradatie werd door The Owls al sinds 26 december geen beroep meer gedaan op Van Aken. Sinds zijn laatste optreden zat de verdediger ook maar één keer bij de wedstrijdselectie voor een competitiewedstrijd. Zo eindigde zijn Engelse avontuur somber.

Van Aken laat op de site van zijn nieuwe club blijken vol enthousiasme aan zijn nieuwe uitdaging te beginnen. 'De gesprekken die ik had met de sportieve staf en de mensen van de club gaven mij meteen een goed gevoel. Ik kijk ernaar uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen, hopelijk met supporters', aldus de aanwinst, die voor twee jaar heeft getekend. Het contract van de voormalige jeugdinternational in Sheffield liep af.

Zulte Waregem is in België als tiende geëindigd in de reguliere competitie. De ploeg van trainer Francky Dury liep door povere resultaten in de laatste speelrondes de play-offs om Europees voetbal mis. Voor Van Aken is Zulte Waregem zijn derde buitenlandse club. Na te zijn doorgebroken bij SC Heerenveen vertrok hij in 2017 naar Wednesday. De Engelse club verhuurde de linkspoot in het seizoen 2019/20 aan VfL Osnabrück, dat in de Tweede Bundesliga actief is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.