Bijlow gunt Slot de mooie stap naar Liverpool

Reacties

Keeper Justin Bijlow koestert geen wrok als Feyenoord-trainer Arne Slot inderdaad besluit te vertrekken naar Liverpool. De goalie, die donderdagavond onder Slot zijn comeback maakte tegen Go Ahead Eagles, erkende wat voor een aandeel de coach heeft gehad in het succes van Feyenoord.

Bijlow gunt Slot de mooie stap naar Liverpool
© Pro Shots

Bijlow loste donderdag Timon Wellenreuther af onder de lat, om zo wat ritme op te doen richting een eventuele Oranje-uitnodiging voor het EK. De keeper sprak daarvoor uitgebreid met Slot en kreeg geen duidelijkheid over de komende weken bij Feyenoord. In de gesprekken zal ongetwijfeld ook het woord Liverpool zijn gevallen.

Het lijkt er sterk op dat de coach volgend seizoen in de Premier League actief is, vrijdag hoopt Liverpool een definitief akkoord te bereiken met Feyenoord. 'Het is een heel mooie club', stelde Bijlow op het persmoment na de zege op Go Ahead. 'Ik denk dat de trainer de afgelopen drie jaar iets fantastisch heeft neergezet bij de club en dus is het niet gek dat ze aankloppen voor hem.'

Slot heeft belangrijk werk verricht bij Feyenoord, aldus Bijlow. 'Toen de trainer kwam, hadden we een totaal ander filosofie bij de club. Voetballen van achteruit was niet ons ding. De professionaliteit, met alles eromheen, is een stuk verbeterd. Daar heeft de trainer een groot aandeel in gehad. Zolang het niet rond is, weten we niet wat er gaat gebeuren. Maar net zoals bij een speler gun je mensen altijd een stap als ze het goed hebben gedaan. Voor de club is het jammer, maar dat is voetbal.'

Bijlow zelf hoopt in de laatste Feyenoord-weken van Slot zoveel mogelijk te spelen richting het EK met het Nederlands elftal. VI's Martijn Krabbendam sprak met de doelman voor zijn rentree tegen Go Ahead.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.