Bijdrage Hoedt en De Vrij aan doelpuntenfeest Lazio

Lazio heeft zondag Sampdoria met huid en haar opgevreten in de Serie A. Wesley Hoedt en Stefan de Vrij hadden ook prijs in de schiettent. Internazionale incasseerde opnieuw een domper.

Lazio-Sampdoria 7-3
Hoedt liet in de 36ste minuut de 3-1 aantekenen door de bal uit een corner van dichtbij binnen te werken. De Vrij, die was hersteld van een blessure die hij afgelopen week opliep in de derby tegen AS Roma, zorgde vlak voor rust voor de 5-1. De ex-speler van Feyenoord schoot koelbloedig raak van buiten het zestienmetergebied.

Lazio speelde 72 minuten met een man meer door een rode kaart van Milan Skriniar. Toen de Slowaak van het veld werd gestuurd, leidde de club uit Rome al met 1-0 door een goal van Baldé Keita. Verder waren behalve de Nederlandse verdedigers ook Ciro Immobile en Felipe Anderson nog trefzeker in de eerste helft, beiden via de strafschopstip.

Na de hervatting ging Lazio vrolijk door met scoren. Senad Lulic en Immobile lieten de score oplopen tot 7-1. Sampdoria had echter het laatste woord en redde nog enigszins de eer dankzij twee doelpunten van Fabio Quagliarella, waarvan één uit een penalty. Lazio verstevigde de vierde plaats, terwijl Sampdoria het moet doen met een tiende positie.

Genoa-Internazionale 1-0
Om nog kans te maken op Europa League-voetbal moest Internazionale afrekenen met Genoa. De ploeg van trainer Stefano Pioli kon het echter opnieuw niet bolwerken. Een goal van Goran Pandev in de zeventigste minuut deed Inter de das om. Bij de bezoekers miste Antonio Candreva in de slotfase nog een strafschop en kreeg Geoffrey Kondogbia een rode kaart. Inter, dat al acht Serie A-duels niet won, staat zevende.

Chievo-Palermo 1-1
Voor Palermo, dat al het hele seizoen in de degradatiezone bivakkeerde, viel het doek. De ploeg van trainer Diego Bortoluzzi kwam tegen Chievo niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zag nummer zeventien Empoli winnen van Bologna. Eerder degradeerde Pescara al naar de Serie B.