Bij Twente overbodige Janssen moet Utrecht impuls geven

Willem Janssen is het eerste slachtoffer van de verjongingskuur die FC Twente doormaakt. De 27-jarige middenvelder zit in Enschede op de bank sinds de doorbraak van Kyle Ebecilio (19) en Shadrach Eghan (19) en vertrekt daarom op huurbasis naar FC Utrecht.

Bij Twente overbodige Janssen moet Utrecht impuls geven

Afgelopen seizoen was Janssen, die ook in de belangstelling stond van Hull City, met dertig competitieduels nog een vaste waarde bij de Tukkers. Utrecht-trainer Jan Wouters zal zich daarom in zijn handen wrijven over de komst van de voormalige speler van Roda JC Kerkrade.

De Domstedelingen zagen deze zomer met Nana Asare, die naar AA Gent vertrok, een belangrijke pion op het middenveld wegvallen en begonnen teleurstellend aan de competitie met slechts één punt uit de eerste drie duels en uitschakeling in de Europa League tegen de Luxemburgers van Differdange 03.

De ploeg van Wouters kende daarbovenop nog meer tegenslag. In aanvallend opzicht moest Utrecht een hoop inleveren door de blessures van Edouard Duplan en Cedric van der Gun. Janssen, die bij Twente nog een contract tot medio 2015 heeft, moet het geplaagde Utrecht een impuls geven.

'Soms is het wachten op het juiste moment', zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff op de Utrecht-website. 'We zijn al langer overtuigd van de kwaliteiten van Willem. Hij is een fysiek sterke speler met veel loop- en voetballend vermogen en een goede traptechniek. Zijn komst biedt onze technische staf meer mogelijkheden.'

Ook is Janssen blij met zijn tijdelijke overgang. 'FC Utrecht is een club die mij altijd heeft getrokken. De club toont ambitie en heeft mij een beeld geschetst dat aanspreekt. Utrecht heeft het na het goede vorige seizoen nu wat lastig, maar ik zie veel potentie. Ik wil graag voetballend en met mijn ervaring bijdragen aan de ontwikkeling van deze nieuwe ploeg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen