Betis pakt punt in derby dankzij vierde rode kaart Medel

De derby van Sevilla is in een spectaculair 3-3 gelijkspel geëindigd. Op bezoek bij Real Betis bleek een snelle 0-3 voorsprong niet genoeg voor Sevilla, tegen tien man kwam Real Betis knap terug.

Twee goals van Ivan Rakitic en eentje van Álvaro Negredo (met Rakitic op de foto) zetten Sevilla, dat 85 minuten lang zonder Hedwiges Maduro speelde, al snel ogenschijnlijk op rozen. Pas vlak voor rust kon Dorlan Pabon met de aansluitingstreffer wat terugdoen.

In de tweede helft kwam Real Betis door een benutte penalty van Rubén Castro een doelpuntje dichterbij. Vanaf de 56ste minuut, twee minuten na de 2-3, speelde Sevilla ook nog eens met tien man, vanwege een directe rode kaart voor de Chileen Gary Medel. Voor hem was het al de derde (!) rode kaart van dit Primera División-seizoen (twee directe). Met de bekerduels meegeteld was het zelfs al zijn vierde rode prent, aangezien hij tegen Atlético Madrid ook twee keer geel kreeg.

Tot overmaat van ramp voor Sevilla maakte Emmanuel Nosakhare Igiebor in de 89ste minuut, toen Maduro al was ingevallen, ook nog de gelijkmaker (3-3). Daar bleef het wel bij.

Doordat zowel Negredo als Castro scoorde, hielden zij elkaar in evenwicht in de strijd om de Trofeo Zarra, de prijs voor de meest trefzekere Spaanse voetballer. Negredo blijft daarin met achttien goals Castro nipt voor.

Het puntenverlies van Real Betis is niet alleen maar zuur vanwege het beladen karakter van de derby. De ploeg van trainer Pepe Mel verzuimde de vijfde plek in te nemen en moet het nu doen met de zesde stek. Wel is de ploeg nog volop in de race voor een Europees ticket en zelfs nog voor de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League (Real Sociedad heeft maar drie punten meer). Sevilla blijft tiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.