Besluit belastingdienst drijft Rangers naar faillissement

De toekomst van Glasgow Rangers wordt steeds onzekerder. De Britse belastingdienst heeft een voor de Schotse topclub zeer gunstige betalingsregeling geweigerd, waardoor Rangers nu failliet zal gaan en onder een nieuwe eigenaar een herstart zal maken, zo meldt de BBC.

Besluit belastingdienst drijft Rangers naar faillissement

Rangers had achterstallige betalingen openstaan bij de belastingdienst nadat het op 14 februari onder curatele kwam te staan. De belastingdienst in Edinburgh eist nu een bedrag tussen de veertig en tachtig miljoen euro.

Nu een faillissement onafwendbaar lijkt, zal de toekomstige eigenaar Charles Green naar verluidt de bezittingen van de club opkopen voor ruim zes miljoen euro, waarna alle andere Schotse Premier League-clubs zullen stemmen of het 'nieuwe' Rangers komend seizoen wordt toegelaten in de hoogste Schotse afdeling.

Veel supporters van de andere Schotse clubs hebben al laten weten tegen te willen stemmen. Ze dulden geen competitievervalsing en eisen dat Rangers in de derde divisie start.

De andere kant van de medaille is dat de vaderlandse Premier League met Rangers' aanwezigheid een stuk aantrekkelijker blijft en onder meer de tv-inkomsten daardoor op hetzelfde peil blijven.

Eén ding is zeker, aldus Green. 'De enige belofte die ik kan maken aan de fans van Rangers is dat de club zal blijven voortbestaan als Rangers Football Club en dat die zal blijven spelen in het Ibrox Stadion.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's