Bertrand Traoré krijgt plots nieuwe kans in Premier League

Reacties

Aston Villa heeft Bertrand Traoré voortijdig teruggehaald van zijn verhuurperiode bij Istanbul Basaksehir. De aanvaller zou eigenlijk het gehele seizoen in Turkije spelen, maar keert per direct terug in Birmingham.

Bertrand Traoré krijgt plots nieuwe kans in Premier League
© Pro Shots

Het vertrek van Traoré uit Istanbul wordt bevestigd door beide clubs. Volgens lokale media wilde Unai Emery, die sinds eind oktober in dienst is bij Aston Villa, meer aanvallende opties. Hij vond met name de bezetting op de vleugels ondermaats.

Het lukte niet om elders een nieuwe buitenspeler vandaan te halen. De interesse in Gerard Deulofeu werd niet concreet en Athletic Bilbao-icoon Nico Williams zou een overstap naar Aston Villa hebben geweigerd. Mede daardoor werd besloten Traoré terug te halen.

In de zomer werd de ex-Ajacied door toenmalig trainer Steven Gerrard nog overbodig geacht, waardoor hij naar Turkije overstapte op huurbasis. In dienst van Basaksehir kwam Traoré tot twaalf optredens in de Süper Lig en zes in de Conference League. Hij scoorde in totaal driemaal. De Burkinees staat sinds 2020 onder contract bij Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.