Beroep loont niet: Vreven kijkt twee duels toe vanaf de tribune

Reacties

Stijn Vreven is woensdag door de tuchtcommissie van de KNVB geschorst voor drie duels waarvan één voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van zijn uitbarsting jegens scheidsrechter Siemen Mulder na afloop van NAC Breda – FC Twente (1-2). 

Beroep loont niet: Vreven kijkt twee duels toe vanaf de tribune

Op 12 december won de club uit Enschede nipt in het Rat Verlegh Stadion. In de slotfase vond een penaltyincident plaats, maar Mulder wees niet naar de stip. Het zorgde voor woede bij Vreven, die zich na het laatste fluitsignaal duidelijk liet gelden. De tuchtcommissie schorste de NAC-trainer in eerste instantie voor drie duels waarvan één voorwaardelijk, maar hier ging NAC noch Vreven mee akkoord.

Dinsdag diende het beroep, waarbij NAC aangaf akkoord te gaan met een straf. Wél was de clubjurist van mening dat een lagere straf op zijn plaats zou zijn. De KNVB heeft hier niet mee ingestemd, mede omdat Vreven al een strafkaart bezit. Eerder dit seizoen moest Vreven tegen Excelsior al eens toekijken vanaf de tribune. Hierdoor mag Vreven nu twee wedstrijden niet plaatsnemen op zijn trainersstoel. 

De Belg is geschorst voor de uitwedstrijd van NAC bij PEC Zwolle en de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Als de club uit Breda op bezoek gaat bij Ajax, zit Vreven weer op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.