Bergwijn spreekt zich uit: 'Nooit geweigerd voor PSV te spelen'

Reacties

Steven Bergwijn heeft via een video op zijn Instagram-pagina gereageerd op de commotie die zondag ontstond wegens zijn afwezigheid bij de wedstrijd tegen FC Twente. De PSV-aanvaller wil een transfer naar Tottenham Hotspur maken.

Bergwijn spreekt zich uit: 'Nooit geweigerd voor PSV te spelen'
© Pro Shots

PSV-trainer Ernest Faber ging voor het duel in het Philips Stadion in op de situatie van Bergwijn: 'Steven is bezig met een transfer. Hij heeft mij gevraagd om vandaag niet mee te doen, om zich te richten op die transfer. Dan moeten we snel doorschakelen en aandacht geven aan spelers die er wél voor willen gaan vandaag. Hij heeft zelf aangegeven dat hij weg wil en is nu daarheen om te praten met de club.'

Vervolgens ontstond de suggestie dat Bergwijn geweigerd zou hebben te spelen. 'Er is een hele hoop over mij geschreven, ik vind het erg jammer dat het zo is gegaan. Er is niets van waar. Ik heb nooit geweigerd om voor PSV te spelen, dat zou ik ook nooit doen. Ik ben een jongen van de club. Ik ben daar op jonge leeftijd gekomen, PSV zit in mijn hart. Ik heb nooit geweigerd om voor PSV te spelen, de media verdraaien alles', zegt Bergwijn.

'Ik heb inderdaad vanochtend met trainer Ernest gebeld om te zeggen dat er dingen spelen en hij heeft me gewoon toestemming ervoor gegeven. We hebben goed gesproken, hij heeft me succes gewenst. Alles is netjes volgens plan gegaan. Ik vind het jammer dat ik nu zo naar buiten word gebracht als een matennaaier, een rat, een slang. Want dat is helemaal niet het geval. Ik heb alles netjes volgens plan gedaan, hoe het zou moeten gaan.'

PSV liet zondag al weten zeer teleurgesteld te zijn in Bergwijn en zijn entourage. De club baalt vooral dat hij juist nu het niet goed gaat met de club voor deze handelwijze kiest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.