Berghuis duidelijk over het sleutelwoord bij Van Gaal

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn eigen karakter als trainer, waarbij volgens Steven Berghuis de factoren duidelijkheid en humor worden gecombineerd.

Berghuis duidelijk over het sleutelwoord bij Van Gaal
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

'Ik zou hem omschrijven als kritisch, duidelijk en behulpzaam. Een man met humor ook. Met meetings kan hij grappig uit de hoek komen', aldus de middenvelder in gesprek met VI over de Oranje-bondscoach.

Berghuis ziet dat Van Gaal vaak genoeg zorgt voor gelach tijdens meetings. 'Tijdens persconferenties gebeurt dat toch ook wel? Maar het sleutelwoord bij hem is duidelijkheid. Iedereen weet waar hij aan toe is. Iedereen weet op welke positie hij zich moet richten en wat daar wordt verwacht. Ik denk dat iedereen daar een prettig gevoel bij heeft.'

Duidelijk is Van Gaal ook over de ambitie. Hij spreekt zich ook echt uit dat Nederland wereldkampioen kan worden. 'Andere coaches zijn daar misschien wat voorzichtiger in of vonden dat niet nodig. Ik vind het wel wat hebben. Het is meer van: als je niet gelooft in de wereldtitel, wat heb je hier dan te zoeken?', zegt Berghuis.

De houding van Van Gaal sterkt volgens Berghuis het geloof bij Oranje. 'Het zou respectloos zijn naar onze tegenstanders als we roepen dat we wereldkampioen gáán worden. Er zijn zó veel goede ploegen op dit WK. Dat is echt niet misselijk. Het gaat erom dat je er als team in gaat geloven en dat uitstraalt. Dat vergroot volgens mij de kans dat het kan gaan lukken. En dat is precies waarvoor we hier zijn.'

Lees hier het uitgebreide verhaal van Steven Berghuis, die zich ook uitspreekt over de impact van zijn overstap van Feyenoord naar Ajax.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Verenigde Staten?
  • 61% Winst Nederland (5.501 stemmen)
  • 12% Gelijkspel (1.098 stemmen)
  • 27% Winst Verenigde Staten (2.457 stemmen)
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.