Berbatov slacht Blackburn Rovers, City stelt teleur

Blackburn Rovers was op Old Trafford speelbal van Manchester United en dan vooral van Dimitar Berbatov. Manchester City leek drie punten te pakken, maar verspeelde de zege.

Manchester United - Blackburn Rovers 7-1Ruim twee maanden had hij al niet gescoord namens Manchester United, maar op overtuigende wijze maakte Berbatov een einde aan die reeks. De 29-jarige Bulgaar opende al na 72 seconden de score op Old Trafford door een voorzet van Nani binnen te werken, maar daar bleef het niet bij. Na de 2-0 van Ji-Sung Park maakte Berbatov in de 27ste minuut ook de derde treffer.

In de tweede helft ging Berbatov verder met waar hij gebleven was. Nog drie keer kwam de spits tot scoren, waardoor The Mancunians een monsterzege boekten op Blackburn Rovers. Ook Nani kwam nog tot scoren, waarna Cherno Samba in de 84ste minuut de eer mocht redden voor de bezoekers uit Blackburn. Berbatov evenaarde met zijn vijfklapper Andy Cole, Jermain Defoe en Alan Shearer.

Stoke City - Manchester City 1-1Waar stadsgenoot Manchester United eenvoudig won, ging het bij Manchester City moeizaam op bezoek bij Stoke City. De thuisclub kreeg zelfs meer kansen dan The Citizens, maar het bleef lang 0-0 in Stoke-on-Trent. Tot de 81ste minuut. Micah Richards wist de bezoekers drie punten te bezorgen door van dichtbij een voorzet van James Milner binnen te werken. Maar diep in blessuretijd zorgde Matthew Etherington voor de verdiende gelijkmaker.

Overige uitslagenBolton Wanderers - Blackpool 2-2Wolverhampton Wanderers - Sunderland 3-2Everton - West Bromwich Albion 1-4Fulham - Birmingham City 1-1West Ham United - Wigan Athletic 3-1 Foto: VI Images