Berbatov loodst United met hattrick langs Liverpool

Dimitar Berbatov was zondagmiddag de grote man bij het treffen tussen Manchester United en Liverpool. De Bulgaar vond drie keer het net en bezorgde het elftal van trainer Alex Ferguson zo een 3-2 overwinning.

Vlak voor rust zette Berbatov de thuisploeg op voorsprong. Na een corner van Ryan Giggs klopte de spits zijn naaste belager Fernando Torres en kopte hij half achterover leunend de openingstreffer binnen.

Na een uur spelen bracht Berbatov United op een ruimere voorsprong. De wijze waarop de Bulgaar het net vond was schitterend. In het zestienmetergebied nam de aanvaller een voorzet van Nani aan en rondde hij af met een acrobatische omhaal.

Ondanks de achterstand bleef Liverpool onder aanvoering van Steven Gerrard strijden voor een goed resultaat. De aanvoerder zette The Reds in zes minuten naast de thuisploeg. Eerste benutte hij een strafschop en vervolgens was een slimme vrije trap voldoende voor de gelijkmaker. De Engelsman vond tussen John O'shea, die de vrije trap veroorzaakte (hij kreeg slechts geel voor het neerhalen van de doorgebroken Torres), en Darren Fletcher een gaatje en zag zijn poging door de muur achter Edwin van der Sar verdwijnen.

Het duel op Old Trafford leek vervolgens op een gelijkspel af te stevenen. Berbatov dacht daar echter anders over. De Bulgaar kopte zes minuten voor tijd raak na een voorzet van O'shea en gidste zijn ploeg zo naar een overwinning.

Door de zege blijft Manchester in het spoor van Chelsea, dat zondag om 17.00 uur aftrapt tegen Blackpool. Berbatov dompelde Liverpool met zijn hattrick in rouw. De ploeg van trainer Roy Hodgson pakte in vijf duels pas vijf punten.