'Berbatov heeft met gebroken rib wedstrijd uitgespeeld'

Dimitar Berbatov heeft zaterdag de wedstrijd tegen Reading (3-3) met een gebroken rib uitgespeeld. Dat is althans het vermoeden van Fulham-manager Martin Jol.

Gedurende de eerste helft hield Berbatov veelvuldig zijn rug vast, waardoor een wissel in de lijn der verwachtingen lag. De Bulgaarse spits kreeg in de rust een injectie en maakte vervolgens de negentig minuten vol. 'Het ging niet makkelijk, want ik denk dat Berbatov zijn rib gebroken heeft', stelde Jol.

De pijnstiller bood Berbatov wel de kans zijn ploeg in de 88ste minuut op een 3-2 oorsprong te zetten, al bleek het niet genoeg voor de winst. De Welshman Hal Robson-Kanu zette Reading twee minuten later op gelijke hoogte. Voormalig FC Twente-spits Bryan Ruiz deed ruim een half uur mee en scoorde de 1-1 in de 61ste minuut. Toen stond Costa Ricaan pas drie minuten in het veld.

'We hebben zeker twee punten verloren. Als je drie keer scoort in een uitduel, tegen Reading, verdien je te winnen', aldus een gefrustreerde Jol. Fulham, dat na zaterdag net zoveel doelpunten heeft gemaakt als koploper Chelsea staat na het gelijkspel achtste in de Premier League. Foto: VI Images