Berahino terug bij West Brom voor treffen met Koeman

Reacties

Saido Berahino en zijn club West Bromwich Albion hebben vrede gesloten. De aanvaller keert terug in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Southampton.

Berahino terug bij West Brom voor treffen met Koeman

Berahino dreigde niet meer in actie te komen voor West Brom, nadat voorzitter Jeremy Peace op de slotdag van de Engelse transferperiode een overgang naar Tottenham Hotspur opnieuw had geblokkeerd. 'Droevig dat ik niet exact onder woorden kan brengen hoe de club me heeft behandeld, maar ik kan officieel zeggen dat ik nooit meer voor Jeremy Peace zal spelen', zei de speler daarover op Twitter.

'Dat hij voor een topclub wil spelen, siert hem. Ik zou wensen dat meer spelers in mijn selectie die verwachting en ambitie hadden', zegt manager Tony Pulis daar nu over op de BBC. 'Maar het probleem is de manier waarop hij zich geuit geeft. Hij heeft geen respect getoond naar de mensen hier bij de club en dat had hij wel moeten doen.'

Transfer
Berahino stond al tijden in de belangstelling van Tottenham, nadat de 22-jarige aanvaller vorig seizoen twintig keer had gescoord in 45 officiële wedstrijden. WBA sloeg eerder deze zomer echter al twee keer een bod af van The Spurs. Ook op Deadline Day kwam het niet van een transfer, toen WBA-preses Peace opnieuw twee aanbiedingen vanaf White Hart Lane terzijde schoof.

Zowel Pulis als Peace hekelde de handelswijze van Tottenham, dat volgens de twee schandalig weinig wilde betalen voor Berahino. De aanvaller speelde dit seizoen de eerste twee wedstrijden met West Brom, maar maakte wegens de transferperikelen daarna geen deel meer uit van de selectie. Na een goed gesprek met de clubleiding staat hij na vier weken afwezigheid zaterdag (aftrap 16.00 uur) tegen de club van manager Ronald Koeman voor zijn rentree.

West Brom heeft na vier speelronden in de Premier League een punt minder (vier) dan Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.