Benzema weer plaaggeest Málaga en Nederlanders

Málaga kan de Copa del Rey uit het hoofd zetten. Real Madrid was ook in de return te sterk voor de ambitieuze club van Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy (0-1).

In de heenwedstrijd in Santiago Bernabéu verspeelde Málaga een 2-0 voorsprong. Met een 3-2 nederlaag keerde de ploeg van trainer Manuel Pellegrini vorige week terug naar huis. De matchwinner van die wedstrijd – Karim Benzema – bleek ook in La Rosaleda beslissend. De Franse aanvaller maakte in de 72ste minuut opnieuw de winnende treffer.

Het verlossende doelpunt van Real Madrid kwam op naam van Benzema, maar Málaga-keeper Willy Caballero mocht zich de treffer aanrekenen. De Argentijn liet de bal knullig door de handen glippen.

Málaga kreeg nog enige hoop na de rode kaart voor Arbeloa in de 89ste minuut. Maar de tijd was te kort om te doen waar het zonder veel succes de hele wedstrijd naar op zoek was geweest; een doelpunt maken. Ook Van Nistelrooy, die één kans kreeg, kon zijn ploeg niet over het dode punt helpen. Foto: VI Images