Benzema troeft Zidane af als meest scorende Fransman

Karim Benzema heeft met zijn twee treffers in het met 5-1 gewonnen competitieduel van Real Madrid met Granada geschiedenis geschreven. De Franse topschutter produceerde zijn vijftigste en 51ste officiële doelpunt in dienst van De Koninklijke.

Benzema troeft Zidane af als meest scorende Fransman

Met dit totaal heeft hij legende Zinedine Zidane uit de boeken geschoten als meest productieve Fransman van Real Madrid aller tijden. Tussen 2001 en 2006 kwam Zizou in 227 optredens tot 49 goals. Benzema speelde tegen Granada pas zijn 106de wedstrijd in Real-tricot.

Daarvan maakte de in 2009 van Olympique Lyon overgekomen aanvaller er 33 in competitieverband, elf in de Champions League, zes tijdens het toernooi om de Copa del Rey en één tijdens de strijd om de Super Cup.

Door de jaren heen zijn de Franse spelers in Estadio Bernabéu niet bijster productief geweest. Zo is spits Nicolas Anelka blijven in het seizoen 1999/00 blijven steken op vier goals. Alleen Raymond Kopa kwam in een grijs verleden tot een behoorlijk aantal doelpunten. Tussen 1956 en ’59 maakte hij er 24 in competitieverband. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's